Microsoft begint op korte termijn met het aanbieden van Windows 10 als optionele update en begin 2016 krijgt het OS de classificatie ‘aanbevolen update’. Dit laatste betekent dat veel systemen met Windows 7 en 8.1 de software automatisch gaan downloaden.
Meer dan 110 miljoen apparaten hebben de update naar Windows 10 doorgevoerd via het huidige twee-stappenplan, meldt Microsoft, waarbij gebruikers hun kopie van het besturingssysteem reserveren en ze op een gegeven moment een notificatie krijgen dat ze kunnen bijwerken. Wie zich niet voor Windows 10 heeft aangemeld, krijgt de software op korte termijn als ‘optionele update’ te zien bij Windows Update. “Door Windows 10 hieraan toe te voegen maken we het makkelijker je upgrade te vinden”, schrijft Terry Myerson, vice-president van de Windows-groep bij Microsoft.

Windows 10 als optionele update in begin 2016

Begin 2016 verspreidt Microsoft Windows 10 als optionele update waardoor gebruikers met Windows 7 en 8.1 die dit zo ingesteld hebben, het besturingssysteem standaard als upgrade downloaden en de installatie voorgeschoteld krijgen. Wie ingesteld heeft dat aanbevolen updates niet automatisch geïnstalleerd moeten worden, zal dit handmatig kunnen doen. Microsoft benadrukt dat gebruikers binnen een maand de upgrade kunnen terugdraaien en nieuwe notificaties moeten helderder maken wat de voordelen van updaten zijn.

Daarnaast komt er een nieuwe versie van de Media Creation Tool, waarmee gebruikers straks een enkele image voor upgraden naar de 32bit- of 64bit-versie en de Home- of Pro-variant van Windows 10 kunnen maken voor bijvoorbeeld usb-sticks. Microsoft gaat verder eenvoudige toegang tot de Windows Store bieden via non-genuine Windows-versies, oftewel piraterij-exemplaren. Dit moet de aanschaf van een officieel exemplaar van de software makkelijk maken.

De aankondiging Windows 10 als optionele update valt samen met het verschijnen van een nieuwe testbuild, build 10576, die volgens ZDnet naast enkele fixes cast-functionaliteit naar Edge brengt. De browser kan dan video, audio en afbeeldingen via dlna en Miracast naar schermen met ondersteuning hiervoor zenden.

Windows 10 als optionele update

Bron: Tweakers Business IT Rent biedt altijd de beste oplossingen met alleen de beste merken.

Wilt u meer weten over onze oplossingen? Volg ons dan op Twitter of bekijk onze Facebook pagina.